Sunday, March 16, 2008

Του Τσίπρα δεηθώμεν....


Στη σημερινή "Ημερησία", υπάρχει ενα άρθρο ( μια μικρή στήλη) του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ.
Γράφει λοιπόν και λέει οτι η άποψη της κοινής γνώμης είναι οτι ήρθε η ώρα για κυβερνήσεις συνεργασίας, αφού - αντιγράφω - "η κρίση του πολιτικού συστήματος και η αδυναμία του να φέρει αποτελέσματα οδηγεί αντανακλαστικά την κοινή γνώμη στη λύση των σχημάτων συνεργασίας."
"Περνάει κρίση το σύστημα; Ευτυχώς γιατί άργησε!" κατά παράφραση του τίτλου άρθρου του Θέμου Αναστασιάδη στο "Θέμα" της περασμένης Κυριακής.

Κύριε Χρυσοχοϊδη μου, ποιός ευθύνεται για την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να φέρει αποτελέσματα τα τελευταία 20-25 χρόνια; Θα σας πώ: εσείς ο ίδιος και όλοι μαζί οι πολιτικοί που κατα καιρούς βρέθηκαν σε υπουργικά και πρωθυπουργικά πόστα ανεξαρτήτου κόμματος! Έτσι δεν είναι;

Και συνεχίζει στο άρθρο του ο πρώην υπουργός (ο οποίος να σημειώσω ότι μου είναι συμπαθής):

"Η συνεργασία με τον όμορο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως προϋποθέτει γενναίες αλλαγές στο εσωτερικό και των δύο κομμάτων και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται και παράγουν πολιτική."

Η δική μου απάντηση είναι πολύ απλή:
Όχι κ. Χρυσοχοϊδη μου! Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα - το ΠΑΣΟΚ το έχει.

Ο Αλαβάνος έκανε μια κίνηση-ματ, έριξε τον cool, έξυπνο και μορφωμένο Αλέξη στη σκακιέρα και τώρα παρακολουθεί - χαϊδεύοντας ίσως με ικανοποίηση τα γένια του - όλους εσάς τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να συμπεριφέρεστε σαν ζαλισμένα κοτόπουλα. Διότι δεν έχετε "κάτι ανάλογο" με τον Αλέξη και γιαυτό δεν καταλάβατε απο πού σας ήρθε.
Και να σας πω γιατί; Διότι μέχρι τώρα ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΙΑΖΕ για τίποτα! Τρώμε, πίνουμε μια χαρά!
Ακόμα κι αν υπάρχουν νέοι και ικανοί άνθρωποι και στα δυο μεγάλα κόμματα, αυτοί προφανώς θα πρέπει να είναι κάπου καταχωνιασμένοι γιατι "το σύστημα" φοβάται μην τυχών χάσει τα σκήπτρα του απόλυτου ελέγχου. Έτσι δεν είναι;

Αλλα ο κοσμάκης κουράστηκε και μόλις βγήκε στο προσκήνιο ο Τσίπρας - νέος, φρέκος και με μπλα μπλα που "λέει" - η κοινωνία τον αγκάλιασε και χάσατε τα αυγά και τα πασχάλια!
Και τώρα το ΠΑΣΟΚ πλευρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με άλλοθι τα γκάλοπ που μιλάνε για κυβερνήσεις συνεργασίας, με την ελπίδα "ένας νέος άνεμος αλλαγής να φυσήξει στη χώρα".

Την πραγματική αλλαγή όμως, θα πρέπει να την κάνει το ΠΑΣΟΚ και αυτή δεν είναι άλλη απο το να σταματήσει να φοβάται...

No comments:

Blog Archive