Friday, June 29, 2007

Πάρνηθα

Απο που να αρχίσω και που να τελειλωσω...

Ήταν ζήτημα χρόνου να "βάλουν στο χέρι" και την Πάρνηθα, μετά την ολοσχερή καταστροφή της Πεντέλης το 1998. Η Πάρνηθα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει απο τη "οικοδομική φιλετοποίηση" της Αττικής. Σιγα μην άφηναν οι πολιτικοί μας και το σύστημά μας ανέγγυχτη την Πάρνηθα. Απλά - ήταν ζήτημα σωστού timing.
Κάποιοι απο εσάς θα θυμάστε οτι επι κυβέρνησης Σημίτη, ο ίδιος ο κος. Σημίτης, αλλά και ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης κος. Ρωμαίος (μετά τη δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης το 1998) δεσμεύτηκαν οτι δεν θα χτιστεί ούτε ένα σπίτι στην καμμένη έκταση, κλπ, κλπ - οι γνωστές ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λένε οι πολιτικοί μπροστά στις κάμερες μετά απο κάθε μεγάλη πυρκαγιά. Μάλιστα, αυτός ο απίθανος Ευάγγελος Γιαννόπουλος που τότε ήταν υπουργός Δικαιοσύνης είχε ζητήσει "την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου για εμπρησμούς"...

Και όπως είδατε, χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι...

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά εδώ το άρθρα και θα καταλαβετε πολλά:

- Ότι δεν τους καίγεται καρφί για το περιβάλλον γιατι απλώς δεν έτυχε να τους καεί το σπίτι!
- Ότι είναι τόσο αναίσθητοι, που κανείς και τίποτα σ'αυτή τη ζωή, δεν μπορεί να τους κάνει να "ξυπνήσουν".
- Ότι το "λάδωμα" ζει και βασιλεύει σε ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ εις βάρος όλων μας - πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την καταπάτηση δασικών εκτάσεων.
- Οτι δεν τους νοιάζει για ΤΙΠΟΤΑ.

Ο σημερινός πρωθυπουργός κος. Κων Καραμανλής, υπόσχεται για την Πάρνηθα, οτι "το δάσος θα παραμείνει δάσος". Αλλά στην Ελλάδα κάθε θαύμα κρατάει 3 μέρες.

Η ταφόπλακα της Πάρνηθας έπεσε - ζήτω το τσιμέντο!



1 comment:

SparklingBlue said...

Ουφ... δεν το σκέφτονται οτι καίγοντας κάθε ίχνος πράσινου, το κλίμα θα γίνει τόσο αφόρητο που κανείς πια δε θα σκέφτεται να χτίσει σπίτι πάνω σε καμένα χώματα...

Blog Archive