Monday, July 24, 2006

Schoolwave 2006 - Τεχνόπολις, Γκάζι

Μου άρεσε παρα πολύ το φετινό Schoolwave!

Είδα απίστευτες μπάντες (με την καλή έννοια), ευρηματικό στίχο, μουσική και τρελαμένους πιτσιρικάδες off and on stage!! Ήταν ένα μαγικό ντελιριώδες πάρτυ που "ξεχείλιζε" ορμή και πάθος για τη ζώη.
Ως "βετεράνος" μουσικός, μπορώ να πω οτι - σε σύγκριση με το '90 που έπαιζα μουσική - οι σημερινοί 18άριδες είναι πιο "διαβασμένοι" σε ότι αφορά τη μουσική που παίζουν: απο τον τρόπο που "χειρίζονται" τα μουσικά τους όργανα, απο το στίχο που χρησιμοποιούν μέσα στη μουσική τους, ακόμη και απο τον τρόπο που πιάνουν την πένα. Βγάζουν μια αύρα επαγγελματία και έχουν το rock star attitude, γιατί ξέρουν ότι είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Και όντως ΕΙΝΑΙ!!
Ειδικά οι "Εντροπια" μου έκαναν τεράστια εντύπωση και μετανιώνω που δεν πήγα να τους συγχαρώ απο κοντά! Τα παιδια είναι μηχανάκια παραγωγής μουσικής! Εκπληκτικοί και ακριβείς μουσικοί όλοι τους!
Έτσι ακριβώς είμασταν και εμείς (Jessica's Theme Band) πίσω στα '90s - πρόβες 10-12 ώρες την ημέρα κάθε μέρα, μελέτη, πρόβες, μελέτη, πρόβες...και οι επιτυχίες ήρθαν: όπου παίζαμε, μας ζητούσαν να ξαναπαίξουμε, πήραμε το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό στην τότε ΕΤ-2 (ΝΕΤ), παίξαμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και περάσαμε πολύ, πολύ ωραία.


Βλέποντας όλα αυτά τα γκρούπ, αλλά και το κοινό που είχαν, σκέφτομαι ότι υπάρχει ελπίδα και για τα Ελληνικά γκρούπ (αγγλόφωνα και ελληνόφωνα) να διακριθούν στο εξωτερικό και είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα αργίσει να γίνει, γιατί οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει!

KEEP ON ROCKIN'!!

No comments:

Blog Archive